останнім часом співробітники поліції, а також представники громадськості все частіше фіксують буллінг в навчальних закладах.

Жертви, як правило, беззахисні діти.

булінг у школі
булінг у школі

Тому їх труять інші підлітки, у яких виявляється агресія черех перехідний вік.

Але іноді цькування зазнають не тільки діти, а й люди похилого віку. Напередодні жителі Дніпра були свідками, як школярки штовхали ногою пенсіонера. Інцидент був зафіксований на відео – воно й викликало гнів громадськості.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Мешканці Дніпра непохитні: проявляти агресію, тим більше до літніх людей – неприпустимо

Варто нагадати, що У січні набрав чинності новий закон, який повинен захистити дітей від буллінга.

Буллінг - іноземне слово, що означає психологічне або фізичне цькування людини, закріплене в Кодексі про адміністративні правопорушення.

За місяць дії нового закону в деяких навчальних закладах вже є ті, хто відповідає за законом, визначено покарання, є перші протоколи і навіть перші рішення суду.

Попередити не можна перерости. Де ставимо кому?

Перше в Україні рішення суду про штраф за буллінг стало сенсацією. Нагадаємо, учениця однієї зі шкіл у Борисполі виклала у соцмережу непристойно відфотошоплені знімки подружки. Суд визнав це буллингом і покарав маму "жартівниці" на 850 гривень.

Як підкреслюють фахівці, буллінг - це не тільки наявність жертви і агресора. Буллінг передбачає системні дії, наявність також підбурювачів і спостерігачів.

Нагадаємо, Вона простила, він - ні: юнак зарізав дівчину, яка захистила його перед судом

Саранський юнак вбив власну дівчину через два місяці після того, як та відмовилася від звинувачень в його сторону про насильство.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Киянка жорстко провчила хамовитого таксиста: такої любові нам не потрібно

Також Знай.ua" писав про те, що У київському дитсадку розгорівся дикий скандал через українську мову: їдьте у Львів