У четвер, 20 вересня, парламент України звернувся до Конституційного Суду із проханням розглянути на предмет відповідності Конституції поправки, що закріплюють курс країни на Євросоюз і НАТО.

На початку вересня поправки вніс Президент Петро Порошенко.

За відповідне рішення проголосував 321 нардеп при мінімально необхідних 226.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

"Якщо висновок Конституційного Суду буде позитивним, то зміни до Конституції будуть прийняті голосуванням за законопроект 226 голосами у першому читанні і 300 - на наступній сесії у другому", - зазначили експерти.

Нагадаємо, Указ президента України Петра Порошенка про рішення Ради національної безпеки і оборони від 6 вересня 2018 року "Про Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією" опублікований 17 вересня в "Урядовому кур'єрі". Це означає, що фактично він вступив у силу.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Декількома днями раніше Петро Порошенко заявив, що очікує від МЗС пакет документів для старту процедури припинення дії даного Договору.


Як повідомляв Знай.ua, Президент України Петро Порошенко під час щорічного виступу у Верховній Раді прокоментував законопроект про внесення змін до Конституції щодо вступу в ЄС і НАТО та направити документ на експертизу до Конституційного Суду.

Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Він закликав депутатів до голосування.

"Сьогодні у цій залі ВР голосуватимуть за зміни до Основного закону про незворотність курсу на набуття членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору. Користуючись нагодою, закликаю вас, панове депутати, підтримати цю ініціативу та скерувати документ на експертизу до Конституційного Суду", - заявив він.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

За словами Порошенка, проект закону "цілком і повністю відповідає національним інтересам та настроям більшості українського суспільства".

Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко


Також Знай.ua писав про те, що під час щорічного послання у Верховній президент України Петро Порошенко заявив, що одразу після повернення анексованого Криму, російської бази на території Севастополя не буде.