Білоруський президент Олександр Лукашенко вирішив порадитися з керівництвом країни. Так, було проведено нараду присвячену тиску Російської Федерації і незалежності Білорусі.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з білоруських видань, яке посилається на власні джерела в уряді.

Лукашенко
Лукашенко

Відомо, що засідання пройшло кілька днів тому, до того, як президент Білорусі на прес-сконференции заявив, що "суверенітет є для Білорусі святим поняттям". На порядку денному стояло питання, що робити в умовах тиску з боку російської сторони.

Олександр Лукашенко
Олександр Лукашенко

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

За словами джерела, вирішили "до кінця стояти за незалежність", і це рішення підтримали всі присутні. Інший співрозмовник видання зазначив, що "деякі люди з уряду висловлювали думки, що на податкові маневри потрібно відповідати не нарадами, а реформами".

Варто нагадати, що президент Білорусі Олександр Лукашенко нещодавно досить різко висловився про політичну ситуацію в Україні:

"Я сказав Путіну, що ми скоро будемо Бога молити, щоб там НАТО стояло, а не ці відморозки-націоналісти", заявив Лукашенко російським журналістам, припинивши всі розмови про приєднання країни до Росії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що білоруський президент Олександр Лукашенко під час зустрічі з представниками російських ЗМІ заявив, що Росія кредитує Білорусь за ставками, які перевищують пропозиції Міжнародного валютного фонду в три рази. Як сказав Лукашенко, ставка Росії вище, ніж у МВФ в три рази, ставка Росії за кредитами пристойна. Якщо Білорусь отримує від Росії кредит на суму 4-5 млрд доларів, то щорічно за його обслуговування виплачується 1,2 млрд доларів. Білоруський президент вважає дурним заяву про те, що Москва "годує" Білорусь.

Нагадаємо, Медведєв натякнув Білорусі на приєднання до Росії, інакше грошей не дадуть.

Як повідомляв Знай.uа астролог передбачив розпад СНД після втечі Путіна: чого чекати Україні та Білорусі.

Знай.uа писав, Лобода зробила приємно білорусам, навіть Лукашенко позаздрив.