У партії "Європейська солідарність" пояснили, чому Петро Порошенко проігнорував дві повістки про виклик на допит в Держбюро розслідувань. Політична сила заявила, що ДБР нібито стежить за експрезидентом, тому що на дати повісток у Порошенка заплановано візит до Швейцарії.

"Офіс президента та ДБР незаконно стежать за Петром Порошенком, його розмовами і листуванням. Публічне "запрошення" на допити, яке не передбачено жодними нормами КПК, на 21 та 24 січня прозвучали через півтори доби після того, як Порошенко забронював квитки для поїздки в Швейцарію туди на 21 і назад на 25 січня. Графік допитів тут же наклали на графік поїздки", - повідомили у прес-службі "ЄС".

Порошенко, фото з вільних джерел
Порошенко, фото з вільних джерел

У свою чергу слідчий ДБР Олег Корецький розповів, що незабаром п'ятого президента України прийдеться примусово привести на допит.

"Йому було зазначено про необхідність явки сьогодні о 10:30 для допиту в якості свідка. Однак він без поважних причин, не повідомляючи про будь-які причини, не з'явився сьогодні на допит. Відповідно слідчими в даний час готуються матеріали для виконання примусового приводу Порошенка", - відзначив слідчий.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, відомі блогери прокоментували відеодзвінок Порошенка в ГБР.

Як повідомляв портал Знай.uа, Порошенка в черговий раз викликають на допит у Держбюро розслідувань.

Також портал Знай.uа писав, що Порошенко висловився з приводу недавньої ситуації з прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком.