Мережу сколихнула новина про те, що 20 вересня, ціни на нафту пішли вниз після того, як президент США Дональд Трамп в черговий раз закликав Організацію країн-експортерів нафти (ОПЕК) забезпечити їхнє зниження.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Інтерфаксу.

Трамп

Як додало джерело, вартість листопадових ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 18:25 за Києвом опустилася на $ 0,6 (0,76%) - до $ 78,80 за барель. При цьому ф'ючерси на нафту WTI на жовтень на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) подешевшали до цього часу на $ 0,17 (0,24%) - до $ 70,95 за барель.

Також мережу вразила заява, яку президент США зробив на своїй сторінці в Twitter.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

пост

Трамп додав:

«Монополія ОПЕК повинна зараз же знизити ціни на нафту! Ми захищаємо країни Близького Сходу, без нас вони б недовго залишалися в безпеці, і все ж вони продовжують прагнути до все більш і більш високих цін на нафту. Ми це запам'ятаємо!».

Трамп

Багато хто вже чув про те, що нафта WTI подорожчала майже на 10% за останні 30 днів, як пише Dow Jones. У свою чергу, це призвело до зростання цін на бензин в США приблизно на 5 центів - до $ 2,87 за галон, про що свідчать дані GasBuddy.

У контексті цієї ситуації варто згадати про те, що на цих вихідних в Алжирі пройде зустріч міністерського моніторингового комітету ОПЕК +. Міністр нафти Ірану Біжан Зангане не братиме в ній участі.

Однак у четвер він заявив, що Тегеран накладе вето на всі рішення ОПЕК, які будут йти на шкоду інтересам Ірану. За словами Б.Зангане, деякі країни ОПЕК намагаються просто улестити США.

Як додав в своєму коментарі Кардільо:

«Я заблокую будь-яке рішення ОПЕК, яке створює хоча б найменшу загрозу для Ірану».

Разом з тим він не уточнив, які саме дії можуть бути реалізовані в такому випадку.

нафта

Заява Трампа перервала підйом цін на нафту в четвер, проте, на думку економіста Spartan Capital Securities Пітера Кардільо, слова американського президента не матимуть тривалого ефекту на нафтовий ринок, де помітна тенденція до зростання цін.

Як він додав:

«Чи змінять слова Трампа настрій ринку? Ми так не думаємо. Можна очікувати тиску на ціни протягом короткого періоду часу, проте ситуація навколо Ірану і базові ринкові фактори говорять на користь стійкого підйому ».

Нагадаємо, в світлі останніх подій і розслідування отруєння російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в британському Солсбері, американський уряд готує другий раунд "жорстких" санкцій проти Кремля. Про це повідомляє Bloomberg.

Як повідомляв Znaj.ua, багато українців із жахом спостерігають за постійним зростанням цін на бензин, проте ця новина шокувала всіх.

Також Znaj.ua писав про те, що в Україні стрімко продовжують зростати ціна на паливо, що безпосередньо пов'язано з девальвацією національної валюти.