Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD) виявило чотири російських літака-розвідника близько штату Аляска.

Про це NORAD повідомили в офіційному Twitter.

"NORAD ідентифікувало дві групи, в які входило по два російських розвідувальних літака, які увійшли в зону ідентифікації повітряної оборони Аляски. Російські літаки перебували в міжнародному повітряному просторі і не порушували суверенний повітряний простір США або Канади", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Зазначається, що інцидент стався в п'ятницю, 21 вересня.

Раніше Великобританії вдалося перехопити два російський бомбардувальника. Вони порушили кордон і вторглися у повітряний простір країни.

Про це заявила прес-служба Міністерства оборони Великобританії.

Російські бомбардувальники пролетіли над Північним морем і не встановили зв'язок з управлінням повітряного руху. Тим самим літаки створили загрозу для інших літаків.

У відповідь на таку зухвалість, Великобританія підняла свої винищувачі Typhoon з бази Лоссимут в Шотландії. Вони супроводжували бомбардувальники на північ.

"Російські бомбардувальники, які зондують повітряний простір Великобританії, є ще одним нагадуванням про дуже серйозне військовому виклик, який сьогодні являє для нас Росія, ми не будемо коливатися постійно захищати наше небо від агресії", - зазначив міністр.

Нагадаємо, Британія направила винищувачі на путінських агресорів. Великобританія не має наміру терпіти зухвалість російської авіації.

Як повідомляв "Знай. ua", Японія оголосила загальну тривогу з-за російського вторгнення. Російський бомбардувальник Су-24 здійснив провокаційний політ над японською територією.

"Знай. ua" писав, що ВСУ порадували новим озброєнням. Можемо пишатися ще однією технічною новинкою.