У Криму все частіше фіксують випадки захворюваності менінгітом. У групі ризику знаходяться діти до 14 років.

Ситуація серйозна і з 142 підтверджених випадків захворювання на менінгіт 115 хворих – це діти. На даний момент в інфекційній лікарні з діагнозом перебувають 34 людини.

При цьому в мережі дивуються від безглуздих відмовок окупантів щодо причин такого різкого стрибка захворюваності цим небезпечним вірусом.

"Власти" запевняють, що збільшення кількості хворих виникло через зростання населення. А також з-за того, що у Севастополі зросла якість аналізів.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

"Серозний менінгіт може викликатися різними вірусами, але в даний час мова йде про ентеровірусних інфекціях. При подібних інфекціях, у відповідності з санітарними правилами, закриття шкіл не проводиться.

Тільки при ускладненні епідемічної ситуації, коли реєструється групові осередки в школах і дитячих садах. На сьогоднішній день таких даних про групових осередках захворюваності немає", - відзначають фахівці.

У свою чергу начальник управління освіти Олена Богомолова зазначила, що зростання захворюваності дітей може бути пов'язаний із збільшенням населення міста. "З 2013 року кількість дітей у наших школах збільшилася на 6 тис, у дитячих садках також на 6 тис осіб", — уточнила вона.

"Гнійні менінгіти, які викликаються менінгококом, протікають набагато важче. В цьому році у нас зафіксовано два таких випадки. Один дитина маленька надійшов до нас буквально в термінальному стані, ми боролися годину сорок за його життя, але врятувати його не вдалося", - розповіла медик.

Нагадаємо, смертельна хвороба з Африки масово вбиває європейців. Медики фіксують все більше смертельних випадків.

Як повідомляв "Знай. ua", в Україну прийшла інфекція, яка масово відправляє дітей в реанімацію. Діти знаходяться в стані середньої тяжкості.

"Знай. ua"писав, що українців попередили про смертельної епідемії. У цьому році українців атакують три штами вірусу.