Китайці провели випробування найбільшого в світі літака-амфібії, більш точна назва - гідролітак. Відомо, що експеримент завершився досить вдало.

Видання Flightglobal повідомляє, що гігант піднявся в повітря на річці Чжанхе в китайській провінції Хубей. Величезна залізна махина АG600 власними силами з'їхала з берега на воду, прибрала шасі, запустила двигуни і попрямувала вгору.

Однак, інші подробиці, висота польоту або кількість людей, які під час тестування знаходилися на борту - не розкриваються. Відомо тільки той факт, що після зльоту гідролітак зробив кілька кіл над водосховищем і назад сів на воду.

І трохи цікавинок. Довжина цього унікального китайського літака-амфібії становить 37 метрів, а розмах крила - 38,8 метри. Максимальна злітна маса літака становить 53,5 тонни.

Популярні новини зараз
"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Цей гідролітак може виконувати польоти на відстань до п'яти тисяч кілометрів. AG600 здатний перевозити до п'яти десятків людей і виконувати польоти на швидкості до 570 кілометрів на годину.

Варто нагадати, що роботів, які маніпулюють предметами, японські інженери планують застосовувати в сфері допомоги людині з дому і послуг для людей з обмеженими можливостями. Тепер людство точно почне довіряти роботам, які будуть виконувати рутинну роботу замість них, економлячи час.

Робота розробили в концерні Toyota. Його назвали Human Support Robot., і девайс здатний виконувати купу наказів, в тому числі і прибирання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в жовтні Ілон Маск кілька разів відзначився заявами в Твіттері. Спочатку підприємець розповів, що йому подобаються аніме зразок “Твого імені” і “Принцеси Мононоке”, і він готовий побудувати величезного бойового людиноподібного робота хутрі. Потім Маск пожартував, що готовий зайнятися розробкою гри Half-Life 3, яку вже багато років чекають фанати. У зв'язку з цим найбільша соцмережа Twitter вирішила, що акаунт геніального інженера зламали, і заблокувала доступ до сторінки Маска.

Нагадаємо, стрілятиме на 120 км: в українському Генштабі представили новe зброю.

Як повідомляв Знай.uа роботи Boston Dynamics навчилися танцювати: відео.

Знай.uа писав, і подивитися, і помацати: вчені створили рукавички віртуальної реальності.