Національне аерокосмічне агентство США (НАСА) і Європейське космічне агентство (ЕСА) опублікували перше відео з космосу з роздільною здатністю 8 тисяч пікселів.

"Ролик зняли на борту Міжнародної космічної станції з допомогою камери Helium 8K компанії RED. Вона дозволяє записувати відео з роздільною здатністю 8192 на 4320 пікселів", - сказано в повідомленні.

На відео показано життя астронавтів на станції. Як вони там працюють і проводять експерименти. Так, глядачі можуть побачити в неймовірній якості секвенування ДНК і порівняння рослин, які виросли в космосі з тими, які виростили на Землі.

Раніше повідомлялося, що в космічному агентстві NASA повідомили про успішне випробування парашутної системи для роботизованих і людських місій на Марсі. Однак, як і очікувалося, парашут досить незвичайний. Від NASA іншого очікувати і не варто.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Систему Advanced Supersonic Parachute Inflation Research Experiment (ASPIRE) розгорнули на ракеті Black Brant IX, на борту якої розмістили вантаж.

Досягнувши необхідної дистанції, він відокремився від ракети, розкрив парашут і повернувся на Землю. Місія вважається успішною, і на цьому радості космічного агентства не закінчилися.

У NASA заявили, що парашут розкрився за чотири десятих секунди, що є найшвидшим результатом в світі щодо конструкцій такого розміру. Отже, ASPIRE поставив світовий рекорд.

Нагадаємо, вчені на Червоній планеті помітили щось неймовірне. Космічний апарат Mars Express і його попередники помічали таке явище кілька разів.

Як повідомляв Знай. ua, у NASA повідомили приголомшливу новину. Dawn більше не в змозі націлювати передавач на Землю.

Знай. ua писав, що вчені з'ясували, що хтось блокує таємничі сигнали з космосу. Зазвичай сигнали тривають всього кілька мілісекунд.