У понеділок, 12 листопада, в Москві було затримано скандального гендиректора девелоперської групи компаній "Пересвет-Інвест" Олега Проніна.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

У повідомленні йдеться, що одіозного олігарха підозрюють у розкраданні з банку "Пересвет" понад 300 мільйонів рублів і тіньового виведення їх за кордон.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Основним власником банку є РПЦ. Його санація обійшлася ЦБ більш ніж в 100 мільярдів рублів, йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Стамбулі 31 жовтня пройшла закрита зустріч глави РПЦ Кирила з Вселенським патріархом Варфоломієм, яка також стосувалася питання надання автокефалії Української церкви.

Вселенський патріарх Варфоломій
Вселенський патріарх Варфоломій

Як повідомив патріарх Кирило, він пропонував константинопольській стороні провести зустріч на нейтральній території, наприклад, у швейцарському місті Шамбезі. Але патріарх Варфоломій, нібито наполягав на зустрічі саме на Фанарі.

"Стали відмовляти в Москві від цього візиту, вважаючи, що це буде принизливим. Я зрозумів, що це бажання поставити на місце. Але це принизливо для тих, хто звертає увагу на такі іграшки. Я готовий пішки йти куди завгодно, тільки щоб попередити такий розвиток подій, який ми маємо сьогодні", - цитує Кирила Інтерфакс.

Як писав раніше Знай.ua, днями очільник відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату митрополит Волоколамський Іларіон відзначився скандальною заявою у бік автокефалії УПЦ.

РПЦ
РПЦ

Про це він розповів під час інтерв'ю російському виданню, передають ЗМІ.

Іларіон заявив, що рішення про надання автокефалії Українській церкві повинні приймати спільно глава РПЦ патріарх Кирило і митрополит УПЦ МП Онуфрій.

"Патріарх Константинопольський повинен був домовлятися з нашим Святійшим патріархом Московським і всієї Русі Кирилом і Блаженнішим митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм. Він як перший серед рівних тоді міг би підтвердити встановлення автокефалії. Але автокефалія повинна даватися патріархом Російської православної церкви",- заявив митрополит.

Також Знай.ua писав про те, що мільйони людей на сьогоднішній день цікавить питання, як на території України утворились Київський та Московський патріархати.