Сполучені штати Америки заявили про те, що хочуть бачити Україну повноцінним членом НАТО. Про це повідомили на спільній заяві Комісії стратегічного партнерства Україна – США.

Повний текст заяви опубліковано на сайті посольства України.

"Україна в черговий раз підтвердила, що членство в НАТО залишається її стратегічним пріоритетом, який нещодавно був закріплено у національному законодавстві. Сполучені Штати вітають прагнення України вступити в НАТО і розраховують одного разу привітати Україну в якості повноправного члена Альянсу", – йдеться у повідомленні.

При цьому Америка підтримує зусилля України, спрямовані на імплементацію безпеки реформ, зазначених у законі "Про національну безпеку України", а також відзначають продовження участі України в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки у всьому світі.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Раніше повідомлялося, що Напередодні третій комітет Генеральної Асамблеї ООН ухвалив оновлений проект резолюції "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і Севастополі, Україна".

Засідання Третього комітету транслювалося на офіційному каналі ООН в YouTube.

Президент України Петро Порошенко в Twitter дав коментар щодо цього рішення.

"Незважаючи на шалений опір Росії, Третій комітет ООН тільки що прийняв новий проект резолюції, що засуджує кричущі порушення прав людини, вчинені Росією, окупуючої державою, в Українському Криму", - пише президент.

Спочатку голосування відбудеться в Третьому комітеті, а після проект буде направлений на розгляд Генеральної асамблеї ООН, де голосування відбудеться в грудні 2018 року.

Нагадаємо, Фінляндія жорстко покарала путінську "щура". Глава МЗС Фінляндії не пояснив, як саме вирахували причетність Росії.

Як повідомляв Знай. ua, Клімкін і Помпео почали переговори. Переговори проходять у Вашингтоні.

Знай. ua писав, що Трамп програв у суді: Білий дім чекають масштабні зміни. Це перша перемога американського телеканалу у справі проти президента США.