У неділю, 18 листопада, у італійському Неаполі під час богослужіння світове духовенство та віряни не повірили власним очам - кров святого Януарія розрідла в руках Блаженнішого Святослава, це справжнє православне диво.

Відео події розлетілося по світових ЗМІ.

Новину повідомив Секретаріат Глави УГКЦ в Римі. Як виявилося, незвичайна подія сталася під час вшанування 85-ої річниці Голодомору в Україні. Згусток крові святого Януарія розрідився у руках глави УГКЦ Блаженнішого Святослава прямо на очах у шокованих вірян та святих отців.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити
Показати ще

Мощі св. Януарія архієпископ Неаполя кардинал Крішенціо Сепе особисто виставив для вшанування із нагоди історичного візиту глави УГКЦ в архієпархії Неаполь у рамках вшанування 85-х роковин.

Коли Предстоятель УГКЦ ніс реліквію у місце зберігання, кров стала рідкою. Він повернувся до віруючих із оголошенням.

"Я повинен сказати вам важливе повідомлення, сталося диво: кров св. Януарія зробилася рідкою у руках Блаженнішого Святослава".

При цьому продемонстрував капсулу з повністю розчиненою кров'ю.

"Диво крові св. Януарія" є викликом для сучасної науки. Його кров застигла ще в IV столітті і тричі на рік переходить у рідкий стан: 19 вересня, 16 травня і в суботу перед першою неділею травня. Востаннє це диво сталося під час відвідувань архиєпархії Папою Римським Франциском: кров розрідилася наполовину.

Нагадаємо, буквально через кілька тижнів в Україні з'явиться Автокефальна Церква. З'явилася інформація, що томос можуть офіційно оголосити вже найближчим часом.

Томос в Україні
Томос в Україні

Про це стало відомо завдяки статті "Свято наближається. Коли в Україні з'явиться самостійна Церква" видання "Українська правда".

Раніше Знай.uа писав про те, що днями глава УПЦ МП Онуфрій оскандалився черговою нахабною та неоднозначною заявою, яка стосується "грішного" життя "хворих та бідних українців".

Також Знай.uа повідомляв, що українцям нарешті озвучили остаточну дату історичної для нашої країни події - проведення Об'єднавчого собору українських церков.