Канадський уряд вкладе 400 мільйонів доларів у розвиток інфраструктурних об'єктів, які знаходяться в Арктичних регіонах країни. Відомо, що канадська державна програма з освоєння Арктики, ймовірно, проходитиме протягом 11 років.

Про це стало відомо завдяки повідомленню телеканалу СВС News, який посилається на заяву міністерства транспорту Канади.

"Фонд національного торгового коридору виділить... 400 млн дол. на транспортні ініціативи в Юконі, Північно-західних територіях і Нунавуте", - цитує телеканал текст заяви.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також відомо, що розвиток транспортної інфраструктури включатиме будівництво мостів, доріг і аеропортів.

"Уряд шукає проекти, покликані поліпшити доступ до ринків північних регіонів, зазвичай відрізаних з-за складного рельєфу і погодних умов", - зазначили в міністерстві транспорту.

Варто нагадати, що ще не одне покоління вчених шукатимуть відповіді на давні таємниці заховані під товщею льоду Антарктиди. Крижаний континент підносить нові відкриття постійно. Так, нещодавно дослідження з супутника показали, що глибоко під шаром снігових торосів приховані рельєфи загублених континентів. Спеціальний супутник гравітаційної картографії GOCE зумів "побачити" те, що приховано від інших наукових супутників.

За зібраними даними, крижані щити Антарктиди приховують останки давно втраченого континенту. У дослідженні, опублікованому в Nature Science Reports, представлено докази його існування від місій Gravity і Ocean Circulation Explorer (GOCE).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що полярне сяйво – одне з тих дивовижних чудес природи, заради якого варто вилазити з-під теплої ковдри і відправитися в подорож. Древні народи вважали, що сяйво – це чарівні відблиски мечів валькірій або іскри, які утворюються від помаху лисячого хвоста. Як же воно виникає насправді?

Нагадаємо, людство знищило 60% тварин.

Як повідомляв Знай.uа Трамп знищить Аляску одним рішенням.

Знай.uа писав, суцільна пустеля і сніговики з багнюки: українців попередили про різку зміну клімату.