2019 рік принесе навіть найрозвиненішим демократіям велику нестабільність і прийняття егоїстичних рішень. Епоха змін закінчилася - ми вступаємо в еру перманентних пертурбацій.

Таку думку висловили в своїй статті ZN.UA Олексій Куропятник, Олег Білоколос, Олександр Хара, Юрій Смілянський та Олександр Поліщук, експерти фонду "Майдан закордонних справ", передає "ХВИЛЯ".

Вони вважають, що повідомлення Дональда Трампа в Твіттері про поспішне згортання американського військового контингенту в Сирії є більш ніж промовистою метафорою як для опису минулого, так і для представлення найближчого майбутнього.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Імпульсивне і непрораховане рішення лідера найпотужнішої держави світу, яке буде мати далекосяжні наслідки, було прийнято ним не тільки без консультацій зі своїми союзниками, але навіть з ключовими членами свого кабінету. Його спроби звільнитися від опіки «дорослих в Білому домі» (досвідчених військових і дипломатів) та посилити свою роль в управлінні зовнішньою політикою за допомогою «інстинктів» буде зустрічати ще більший опір з боку Конгресу, і істеблішменту в цілому. І якщо волюнтаризм 45-го президента стикається зі знаменитою системою стримувань і противаг (Конгрес обмежує поле для зовнішньополітичних прийомів, розслідування спецпрокурора потенційно містить у собі підстави для запуску процедури імпічменту), то в ЄС модний тренд авторитаризму буде зменшувати рівновагу і без того неповороткої освіти". кажуть експерти

Після виходу США з Договору про ракети малої і середньої дальності майже завершився процес руйнування архітектури стратегічної безпеки, яка вибудовувалася з часів Карибської кризи і зазнала нищівного удару в результаті анексії Росією Криму.

Нагадаємо, колишній співробітник Пентагону, керівник Центру дипломатії Байдена Майкл Карпентер зробив прогноз щодо дій Путіна на міжнародній арені в 2019 році.

Раніше Знай.uа писав про те, що Росія уже не вважає Білорусь братньою державою і порушує двосторонні угоди. Про це 24 грудня на нараді заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко.

Також Знай.uа повідомляв, що Марія Захарова, представник МЗС РФ, заявила, що Україна "може готувати провокацію в кіберпросторі, в тому числі при сприянні представників НАТО, які перебувають на території України".