NASA офіційно відкликало пропозицію директору "Роскосмосу" Дмитру Рогозіну, який мав відвідати США.

Про це повідомляє Washington Post з посиланням на главу космічного відомства Джима Брайденстайна.

Наразі вже відомо, що у відомстві пояснили такий крок перебуванням Рогозіна у санкційному списку США.

Варто відзначити, що спочатку мова йшла лише про перенесення візиту, проте пізніше ряд американських сенаторів таки домоглись повного скасування візиту одіозного чиновника.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Ми чули від багатьох сенаторів, що це погана ідея", - сказав він.

Крім того він розповів, що сама ідея візити російського чиновника до США ночила характер "збереження мічних робочих стосунків між відомствами".

Відомо, що американські конгресмени відразу ж після витоку інформацію про візит Рогозіна об'єднались заради недопущення Рогозіна в Америку, куди він був запрошений NASA на початку 2019 роки для виступу в університеті Райса в Х'юстоні.

Разом з тим варто відзначити, що голова і засновник приватної космічної компанії SpaceX Ілон Маск поділився важливою інформацією. Зі слів відомого винахідника і бізнесмена, перспективний американський пілотований космічний корабель Dragon-2 відправитися до МКС у безпілотному режимі.

Згідно з новим постом Маска, запуск повинен відбутися в лютому 2019 року.

"Близько місяця залишилося до першого випробувального польоту орбітального пілотованого Dragon", — розповів Ілон Маск.

Варто нагадати, що космічний "Дракон" прилетів на МКС. На фото в ілюмінаторі видно наближається Dragon, а в повітрі станції завис плюшевий дракон. Командир нинішньої експедиції на борту Міжнародної космічної станції Олександр Герст показав, як до їх орбітальному будинку на висоті 400 км над поверхнею Землі наближається безпілотний вантажний корабель Dragon приватної компанії SpaceX. Варто зазначити, що це пристрій доставляє із Землі на МКС всі необхідні продукти, а також необхідні ресурси та одяг для космонавтів.

"На одному з фото в ілюмінаторі видно наближається Dragon, а в повітрі станції завис плюшевий дракон. Кількість драконовий на МКС подвоїлася!" - пише в Twitter американська астронавтка Енн Макклейн.

Нагадємо, вчені зазіхнули на космічну "святиню" американців.

Як повідомляв "Знай.ua", до Землі несеться смертоносний астероїд.

Також "Знай.ua" писав, що NASA вперше відправило зонд на "край світу".

NASA: 60 років в космосі (Документальний фільм Discovery Channel)