На шляху до вершини легендарного Евересту, який мріють підкорити всі альпіністи, утворилася величезна черга з тих, хто хоче піднятися на самий верх. Така величезна черга вже призвела до смерті 11 альпіністів.

Про це повідомляє Everest Today.

Пробки протягом останніх 10 днів призвели до смерті 11 альпіністів. Остання на даний момент жертва — 62-річний американський юрист Крістофер Джон Куліш. Він благополучно дістався до вершини, але помер на шляху вниз. У числі загиблих також громадяни Індії, Ірландії, Австрії, Великобританії, ще один американець і жителі Непалу.

Відомо, що влада Непалу в цьому році видали рекордну кількість ліцензій на сходження на Еверест. Кожна з них коштує 11 тисяч доларів.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року
Показати ще

Так, альпіністи бувають змушені чекати можливості зійти на вершину по кілька днів і все це на критичних для життя висотах – у так званій "зоні смерті". Смерть наступає в основному із-за виснаження і брак кисню.

Також негативним фактором стало те, що в цьому році погодні умови значно суворішим звичайного.

Перш ніж вийти на фінальний відрізок на шляху до вершини, альпіністи проводять у черзі на пронизливому вітрі до півтора годин.

Багато практично не підготовлені до такого походу, так як непальські влади не встановлювали особливих вимог для тих, хто може спробувати підкорити вершину. Досвідчені альпіністи кажуть, що це — ключ до катастрофи.

б підкорили вершину в соцмережах діляться фотографіями величезних черг. На одному з фото видно, як альпіністи проходять повз трупа, який лежить на схилі гори.

Нагадаємо, пес-альпініст підкорив недосяжну вершину.

Як повідомляв Знай. ua, з туристами трапилася біда, сотні людей не змогли допомогти.

Також Знай. ua писав про саме дивне місце на Землі, де дощів не бачили 2 млн років.