Міжнародна група вчених заявляє, що потрібно вже сьогодні звернути увагу на проблему, поки не сталися зміни в харчовому ланцюжку, і не стало занадто пізно. За словами фахівців, підвищений вміст вуглекислого газу в атмосфері призводить до того, що океан починає поглинати цей газ у великих розмірах.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання CNN.

Раки, фото: edition.cnn
Раки, фото: edition.cnn

За інформацією вчених знижується рівень pH до Тихого океану– простіше кажучи, він окислюється. Вчені помічали це раніше, але тепер виявили, що окислення води призводить до проблем ракоподібних. Згідно з новим дослідженням, у крабів Dungeness в "кислій" воді розчиняється частина раковини і відповідно, пошкоджуються сенсорні органи.

"Якщо крабів вже зачепило, нам дійсно потрібно переконатися, що ми приділяємо достатньо уваги різним компонентам харчового ланцюга, поки не стало занадто пізно", - розповіла автор дослідження Ніна Беднарсек, старший науковий співробітник дослідження прибережних вод Південної Каліфорнії.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, з темних глибин океану вирвалося неймовірне чудовисько: бачить все без очей.

Як повідомляв Знай.uа жахливий монстр оголосив полювання на людей: один з найнебезпечніших видів на Землі живе на дні річки.

Знай.uа писав, вчені заговорили про лютого хижака в морських глибинах: бояться навіть білі акули.