Медики з'ясували, як здорові клітини передміхурової залози перетворюються в ракові.

У пошуках відповіді на це питання дослідники з Університету Шаріте вивчили геноми пухлин майже 300 хворих на рак простати, повідомляє Science Daily.

Результати їх дослідження описують, яким чином зміни генетичної інформації в клітинах простати прокладають шлях до розвитку раку.

За словами онкологів, недавно розроблена комп'ютерна модель допоможе передбачити перебіг хвороби у пацієнтів.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Дослідники сподіваються, що їх відкриття дозволить клініцистам розробляти індивідуальні методи лікування.

Вони вивчили молекулярні профілі близько 300 пухлин передміхурової залози. Вчені секвенували інформацію, закодовану в генетичному матеріалі клітин, а потім реєстрували хімічні зміни в генетичному коді і вимірювали активність конкретних генів в ракових тканинах.

Аналіз їх даних пролив світло на тимчасової порядок мутаційних процесів, пов'язаних з розвитком раку передміхурової залози.

За словами медиків, коли в пухлини окремого пацієнта спостерігається специфічна мутація, то медики можуть передбачити, яка мутація може послідувати і наскільки хороший прогноз пацієнта.

В даний час команда вчених зайнята впровадженням комп'ютерної моделі в університеті. Дана методика дозволить клініцистам змоделювати ймовірність успіху конкретного лікування. Що стосується тимчасових рамок, то медики сподіваються, що буде потрібно від двох до трьох років, щоб цей алгоритмічний метод став клінічної рутиною.

Нагадаємо, чоловіки, які страждають від запалення кишечника, в п'ять разів частіше хворіють на рак простати.

Як повідомляв портал "Знай.ua", любителі фастфуду частіше за інших страждають від депресії.

Також "Знай.ua" писав, що люди, які страждають від псоріазу, два рази частіше піддаються ризику розвитку певних захворювань кишечника.