У вівторок, 18 вересня, депутати спробують збільшити штрафи за непристебнуті ремені безпеки в п'ятнадцять разів, а в четвер - зняти із себе недоторканність.

Про це повідомляє "Сегодня".

Днями у ході погоджувальної ради спікер ВР Андрій Парубій нагадав, що декомунізація проводиться надто повільними темпами.

Зокрема, не вирішено питання із перейменуванням Дніпропетровської та Кіровоградської областей. Проекти з новими назвами - Січеславська і Кропивницька відповідно - давно підтримані профільними комітетами Ради. Тому депутати почнуть сесію саме із цього питання.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

На думку спікера, у цей же день потрідно закріпити на конституційному рівні ще і наше прагнення в ЄС і НАТО.

"Були здійснені попередні консультації, і більшість фракцій дали на це свою згоду", - розповів Парубій.

Андрій Парубій

У четвер також розглянуть питання скасування депутатської недоторканності.

"Ще ми повинні оновити склад Центральної виборчої комісії. Я зроблю все можливе, щоб це сталося в цей четвер", - підкреслив спікер.

У порядку денному передбачено також вирішення важливого кадрового питання - призначення суддів до Конституційного суду. Окрім того, під приціл нардепів потрапить питання зміни складу Центрвиборчкому.

Політолог Ігор Петренко не згоден з тим, що Раді не вдасться поміняти членів Центрвиборчкому в четвер. Він вважає, що в цьому зацікавлений в першу чергу сам президент.

"За конституційних змін, пов'язаних з НАТО і ЄС, я не сумніваюся в позитивному голосуванні. Більшість політичних сил, які сьогодні перебувають в опозиції, підписували коаліційну угоду, де говорилося про те, що ми повинні рухатися до цих структур. І будь-який неголосування за ці зміни призведе до звинувачень проти цих сил в підіграванні РФ ".

А ось на перейменування двох областей, на думку експертів, у парламентаріїв часу може і не вистачити.

Нагадаємо, сума на апарат Верховної Ради в 2019 році практично не відрізняється від суми на поточний рік.

Так, держбюджет в 2019 році передбачає 1 млрд 669 млн 002,1 тисячу гривень витрат на апарат Верховної Ради. Про це сказано в пояснювальній записці до законопроекту №9000.

ВРУ


Як писав раніше Знай.uа, цього тижня депутати вирішать долю двох областей. На черзі перейменування Кіровоградської та Дніпропетровської.

Українці


Також Знай.uа писав про те, що розпочалась осіння сесія Верховної Ради, закінчується перший тиждень роботи законодавчого органу і вже зовсім скоро розпочнеться другий тиждень, а нагальних законопроектів назбиралось багато.