Будівництво "Північного потоку-2" суперечить європейським нормам і шкодить безпеці України, Польщі та інших країн регіону.

Таку заяву зробив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький в інтерв'ю Іnteria.pl.

Матеуш Моравецький

"Треба відверто визнати: дві потужні країни, з яких одна є світовою наддержавою – Росія, а інша, Німеччина – четвертою економікою світу, вирішили побудувати газопровід. Ми вважаємо, що це суперечить європейським нормам. Ми також вважаємо, що це суперечить запевненням про безпеку для цієї частини світу, України і Польщі, і є проявом егоїзму". Матеуш Моравецький

За його словами, в цьому питанні потрібні союзники, які будуть "відверто піднімати це питання".

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Нагадаємо, міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив, що не вважає політичним проектом "Північний потік-2". Про це він розповів під час спільної прес-конференції з Павлом Клімкіним.

Зокрема, міністр зазначив, що в Німеччині розглядають Північний потік-2 виключно як бізнес-проект, адже в його будівництві беруть участь дуже багато компаній.

"Що стосується нашої активності щодо "Північного потоку". Ми не вважаємо його політичним проектом, а проектом, у якому задіяно багато європейських підприємств, не тільки з Німеччини", - заявив Маас.

Раніше портал писав, що швейцарский суд кантону Цуг скасував своє рішення про накладення арешту на акції "Газпрому" в "Північний Потік" і "Північний Потік - 2".

Це також підтвердила компанія "Нафтогаз України". Про це повідомив у четвер комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко, передає УНН.

"Своє рішення про заморожування активів" Газпрому ", оскільки вони не знайшлися в Швейцарії, суд Швейцарії скасував", - йдеться в повідомленні "Нафтогазу".

Як повідомляв "Знай.uа", чому Великобританія провалила Brexit і що буде далі.

Також "Знай.uа" писав, що Зеленский Тимошенко і Ляшко розповіли, як після виборів повернуть Донбас.