У середу, 17 квітня, стало відомо, що арбітраж Постійної палати третейського суду в Гаазі з 10 по 15 червня проведе слухання з приводу попередніх заперечень Росії у справі за позовом України про порушення права прибережної держави відповідно до Конвенції ООН по морському праву 1982 року. Про це пише Укрінформ.

Так, суд заслухає попередні заперечення Росії. Крім того, сторони вже надали письмові зауваження з фактичними доказами.

Наголошується, що вступна заява РФ прозвучить у понеділок, 10 червня, о 10 ранку. А у вівторок, 11 червня, на 10 годин ранку очікується вступна заява України.

Постійна палата третейського суду (ППТС) проводить засідання у тому ж будинку, що і Міжнародний суд ООН, у Палаці миру.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

16 вересня 2016 року Україна ініціювала проведення проти РФ про порушення нею Конвенції ООН з морського права та просить суд у Гаазі підтвердити права України в Чорному та Азовському морях і в Керченській протоці.

Раніше ми писали про те, що комітет постійних представників ЄС погодив санкції проти Росії через її агресію проти українських військових моряків 25 листопада минулого року в Керченській протоці. В дипломатичних колах ЄС, представники європейських держав дали "зелене світло" персональним санкціям проти вісьмох росіян.

Нагадаємо, що президент США Дональд Трамп ще на один рік продовжив санкції проти Росії, які були введені в 2014 році у зв'язку з агресією проти України.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Конгресі США опублікували новий законопроект, який передбачає санкції проти агресії Росії через напад на українських моряків у районі Керченської протоки в листопаді 2018 року.

Також портал Знай.иа писав, що 9 лютого відбувся урочистий випуск курсу Інституту Військово-Морських Сил Національного університету «Одеська морська академія». Під час цього випуску 24 курсантам присвоїли офіцерське звання "лейтенант". У їх числі –військовополонені українські моряки, Богдан Головаш і Владислав Костишин.