Американцям набридла довготривала оренда російських космічних "плацкартних" кораблів. З'явилася інформація, що в 2019 році NASA спільно з компанією Ілона Маска SpaceX відправить до Міжнародної космічної станції (МКС) власний апарат.

В NASA вирішили відмовитися від російських космічних кораблів на користь приватних вітчизняних підрядників. Мова йде про компанії SpaceX та Boeing. Про це стало відомо завдяки офіційній заяві NASA.

Так, в червні 2019 року планується запуск космічного корабля Crew Dragon до МКС. На орбіту корабель виведе ракета Falcon 9. Саме розробкою останнього займається компанія SpaceX.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що думка про те, що успішність компанії SpaceX Ілона Маска пояснюється виключно держпідтримкою США і штучним заниженням ціни на ракети, тобто демпінгом, зокрема поширювалося Роскосмосом. Справа в тому, що компанія Маска практично повністю залишила Роскосмос без комерційних замовлень на важкі ракети.

Тому РФ тут же почали шукати виправдання підступами Пентагону, Держдепу або ЦРУ. Однак для того, щоб зрозуміти, чи є в цьому частка правди чи все є лише домислами і вигадками – варто детально розібратися в питанні.

Варто нагадати, що в суботу, 29 вересня, стало відомо, що глава Tesla Ілон Маск незабаром піде з посади голови ради директорів компанії-автовиробника. Цю інформацію повідомила американська Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC).

Відомо, що протягом 45 днів Ілон Маск повинен покинути пост голови ради директорів. Про це він домовився з SEC. Також відомо, що Маск буде відсторонений від цієї посади протягом трьох років, хоча пост гендиректора Tesla зберігається за ним.

Нагадаємо, Норвегія підкорила космічні простори першою ракетою.

Як повідомляв Знай.uа світу вперше показали відео з летючого астероїда.

Знай.uа писав, Ілону Маску висунули серйозні обвинувачення.