Американський винищувач ВМС США F/A 18 зазнав краху поблизу берегів Японії і впав у Філіппінське море.

Про це повідомляють зарубіжні ЗМІ з посиланням на прес-службу командування 7-м флотом США.

У повідомленні йдеться, що через технічні причини винищувач ВМС США F / A 18 зазнав аварії і впав в Філіппінське море.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Аварія сталася в районі японського острова Кіта-Дайто в префектурі Окінава.

Літак, що злетів з авіаносця "Рональд Рейган", здійснював тренувальний політ, коли сталася аварія. До катастрофи привели технічні неполадки на борту, їх характер поки що не уточнюється.

Катастрофа обійшлася без людських жертв. Двоє пілотів встигли катапультуватися і були врятовані. Зараз вони знаходяться в задовільному стані, передають медики.

Нагадаємо, в Єгипті, при виконанні тренувального польоту, розбився винищувач МиГ-29М.

Цю інформацію повідомили в прес-службі Об'єднаної авіабудівної корпорації, передає "РИА Новости".

"Ми маємо оперативну інформацію про аварії Міг-29М ВПС Єгипту. Найближчим часом наші технічні фахівці вирушать в Єгипет для допомоги в розслідуванні події", - йдеться в повідомленні.

Варто нагадати, що в Афганістані недалеко від провінції Фарах (район Анара Дару) розбився військовий вертоліт. На момент падіння на борту перебувало 25 осіб – серед них солдати та чиновники. Втім, дані місцевих ЗМІ дещо відрізняються.

Як зазначив представник 207-го корпусу армії Афганістану, у вертольоті було 20 пасажирів, ніхто з них не вижив. Всі обставини трагедії поки уточнюються.

Як писав раніше Знай.ua, в Єгипті розповіли, що причиною краху російського винищувача Міг-29М стали неполадки в системі управління літаком.

Цю інформацію повідомив офіційний представник єгипетської армії, передає "Інтерфакс".

Також в повідомленні говориться, що пілотові вдалося врятуватися після катапультування.

"Винищувач зазнав аварії під час проведення тренувального польоту з причини технічної несправності в системі його управління. Пілот після катапультування врятувався".

Також Знай.ua писав про те, що у понеділок, 5 листопада, російський винищувач здійснив небезпечне зближення і перехоплення літака-розвідника EP-3 Aries ВМС США у міжнародному повітряному просторі над Чорним морем.