Суд США озвучив вердикт на адресу Північної Кореї через незаконного засудженого та ув'язненого у КНДР американського студента Отто Вормбіра.

суд
суд

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на прес-службу суду.

У повідомленні йдеться, що суд федерального округу Колумбія постановив, що Північна Корея повинна виплатити родичам американського студента Отто Вормбіра, засудженого в КНДР до 15 років ув'язнення і загиблого через кілька днів після повернення на батьківщину, грошову компенсацію в розмірі 501 млн доларів.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Після прискіпливого розгляду матеріалів справи суддя Беріл Хавелл дійшла висновку, що Північна Корея відповідальна за тортури, захоплення заручників і позасудове убивство Вормбіра.

Журналісти додають, що 19 грудня батько і мати загиблого студента подали позов до влади КНДР з вимогою виплатити їм як компенсацію моральної шкоди сумою у 1 млрд доларів.

Варто нагадати, що Вормбіра затримали в січні 2016 року під час туристичної поїздки в Північну Корею за крадіжку агітаційного плаката. У березні того ж року його засудили до 15 років таборів, але в червні 2017 звільнили. Після звільнення його перевезли в США у стані коми, де за кілька днів він помер.

Нагадаємо, перед тим, як підписати так званий договір про припинення Корейської війни 1950-1953 роки господар КНДР Кім Чен Ин не захотів віддати американському держсекретареві Майку Помпео список ядерних об'єктів країни.

Про це стало відомо завдяки повідомленню японського видання Yomiuri.

Раніше Знай.uа писав про те, що у Південній Кореї повідомили, що КНДР ліквідувала десять охоронних пунктів на кордоні в демілітаризованій зоні в рамках міжкорейської угоди з врегулювання ситуації в регіоні.

Також Знай.uа повідомляв, що у п'ятницю, 30 листопада, перший за десятиліття поїзд вирушив з Південної у Північну Корею.