"Не вистачило політичною волі", - так експерти прокоментували чергову відмовку депутатів розглянути у межах порядку денного питання про няття недоторканності.

Як виявилося, депутати голосуватимуть за обмеження своєї недоторканності не раніше грудня цього року.

Про це повідомляють ЗМІ.

У четвер, 20 вересня, у Раді було прийнято постанову про роботу над президентським проектом змін до Конституції з приводу депутатської недоторканності.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

До 19 жовтня депутати зможуть подати пропозиції до документу.

До 7 листопада їх відповідно будуть розглядати у комітетах.

До 21 листопада комітет з питань правової політики відпрацьовує поправки і надає депутатам свої висновки та рекомендації.

І лише після цього, не раніше, ніж через сім днів, проекти змін до Конституції можуть бути внесені до сесійної зали.

Тобто, виходить так, що комітет зможе рекомендувати початок розглядів в залі не раніше початку грудня 2018 року.

Щоб прийняти документ в цілому буде потрібно не менше 300 голосів.

Нагадаємо, у Верховній Раді України 20 вересня відбулося щорічне послання Петра Порошенка. Не всіх присутніх президент України зміг зацікавити.

Петро Порошенко
Петро Порошенко


Як повідомляв Знай.ua, Президент України Петро Порошенко під час щорічного виступу у Верховній Раді прокоментував законопроект про внесення змін до Конституції щодо вступу в ЄС і НАТО та направити документ на експертизу до Конституційного Суду. Він закликав депутатів до голосування.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

"Сьогодні у цій залі ВР голосуватимуть за зміни до Основного закону про незворотність курсу на набуття членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору. Користуючись нагодою, закликаю вас, панове депутати, підтримати цю ініціативу та скерувати документ на експертизу до Конституційного Суду", - заявив він.


Також Знай.ua писав про те, що незважаючи на те, що в парламенті намагалися скасувати голосування за зміни до законодавства, спікер ВР Андрій Парубій підписав прийнятий вчора закон про збільшення складу Центральної виборчої комісії.