Національне аерокосмічне агентство розсекретила терміни початку колонізації Марсу.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, у відомстві зазначили, що спецально збудований апарат сяде на поверхні "червоної" планети вже 26 листопада.

"Вперше за шість років нова місія приземлиться на Марсі. 26 листопада марсохід InSight від NASA здійснить посадку на червоній планеті в 15 годин (по Вашингтону - ред.)", - кажуть в NASA.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Також повідомляють, що основним завданням марсоходу InSight стане дослідження внутрішньої частини Марса. Як говорить генеральний директор неурядової організації Planetary Society Білл Най, InSight буде бурити землю Марса, що, в свою чергу, дозволить дізнатися більше деталей про те, як формувалася не тільки червона планета, але і наша рідна Земля.

Він також додав, що завдяки цьому дослідження людство зможе дізнатись більше інформації про походження та розвиток Марсу, також отримають відповідь на запитання, чому ж наша і червона планета настільки схожі, але все ж мають деякі відмінності.

Як повідомляє CNN, NASA проведе пряму трансляцію посадки марсохода.

Повідомляється, що місія була розпочата ще 5 травня 2018 року. Як відомо, у 2012 році на поверхні Марса приземлився марсохід Curiosity.

Разом з тим варто відзначити, що європейські астрономи відкрили відносно невелику "супер-Землю", що обертається навколо зірки Барнарда, найближчого до нас одиночного світила. Її опис і перші знімки були представлені в журналі Nature.

"Зірка Барнарда має доволі погану репутацію серед астрономів - минулого, багато людей неодноразово говорили про відкриття планет поруч з нею, і заяви згодом спростовувалися. Ми сподіваємося, що на цього разу вона нас не обдурить", - заявив Гільєм Англада-Ескуде (Guillem Anglada-Escude) університету королеви Марії в Лондоні.

Маса виявленої суперземли в 3,5 рази більше, ніж у нашої планети. Через тьмяність зірки Бернарда вона отримує в 50 разів менше світла і тепла, ніж Земля. Температура на поверхні не вище -170 градусів. Астрономи припускають схожість клімату небесного тіла з марсіанським. Повний оборот навколо зірки Бернарда екзопланета здійснює за 233 дня.

Нагадаємо, простий організм допоможе колонізувати Марс.

Як повідомляв "Знай.ua", гуманоїд на Марсі шокував NASA, колонізація під загрозою.

Як повідомляв "Знай.ua", позаземні сили допомогли марсоходу NASA воскреснути.

SpaceX: Проблеми колонізації Марса і способи їх вирішити